După Liviu Man şi Ioan Oţel, alţi doi gazetari acuzaţi de şantaj - Aurel Mureşan şi Anca Elena Vodă (Cocuţ) - au solicitat şi au obţinut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara.
Vineri, 10 decembrie, la Tribunalul Brăila, s-a desfăşurat o nouă etapă a celui mai complex dosar de corupţie semnalat în presa românească de după '89, în care sunt inculpaţi cei mai vestiţi jurnalişti ardeleni, cu funcţii de conducere în cadrul Trustului de presă „Gazeta" din Cluj.
„În cadrul procesului, apărătorii inculpaţilor au invocat o serie de excepţii de neconstituţionalitate. Printre altele, s-a invocat nulitatea mijloacelor de probă de la urmărirea penală, însă instanţa urmează să se pronunţe în legătură cu acest aspect la termenul din ianuarie. Tot vineri, s-a solicitat şi s-a admis ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara, pentru inculpaţii Elena Vodă (Cocuţ) şi Aurel Mureşan, în perioada 10 decembrie 2010 - 10 ianuarie 2011", a precizat judecătorul Vasilica Roş, din cadrul Tribunalului Brăila.
Brăila: Magazinele "de vise" au zilele numărate
Alţi doi inculpaţi au beneficiat, deja, de clemenţa şi înţelegerea completului de judecată brăilean. Ioan Oţel a solicitat şi a obţinut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara în perioada 25 septembrie - 21 octombrie 2010, tot pentru concediu în străinătate, iar Liviu Man, preşedintele Trustului „Gazeta", a plecat peste graniţă în februarie 2010.
Potrivit DIICOT Cluj - care a efectuat urmărirea penală -, în perioada 2004 - 2006, Liviu Man împreună cu alţi ziarişti cu funcţii, s-au constituit în grup infracţional organizat şi au şantajat zeci de persoane. Inculpaţii publicau articole nefavorabile la adresa părţilor vătămate, precizează acuzarea, după care le contactau şi le propuneau să încheie contracte de publicitate, pentru ca ziarele să publice articole favorabile. În total, sunt 17 părţi civile, 28 părţi vătăm