Parodontoza este o afecţiune care se manifestă prin inflamarea şi înroşirea gingiilor. La aceste simptome se adaugă şi senzaţia de durere. Cu timpul, apare fenomenul îndepărtării gingiilor de pe suprafaţa danturii şi, fără un tratament stomatologic profesionist, dinţii cad.
Specialiştii apreciază că peste 8% din populaţie se confruntă cu astfel de probleme. Pentru că tratamentul este destul de costisitor, medicii avertizează asupra faptului că pierderea dinţilor poate fi evitată printr-un aport de acizi graşi polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6.
O sută de grame de somon, macrou sau ton protejează gingiile şi previne căderea danturii prin parodontoză. "Datele noastre susţin ipoteza potrivit căreia acizii graşi polinesaturaţi sunt foarte eficienţi în combaterea afecţiunilor patologice care se manifestă prin inflamaţii. A considera că aceştia pot contribui la reducerea riscului de dezvoltare a parodontozei ar putea avea un ecou pozitiv şi în prevenţia altor afecţiuni, care manifestă această componentă inflamatorie, spre exemplu icterul", susţine Asghar Naqvi, coordonatorul studiului realizat la Universitatea Harvard.
Parodontoza este o afecţiune care se manifestă prin inflamarea şi înroşirea gingiilor. La aceste simptome se adaugă şi senzaţia de durere. Cu timpul, apare fenomenul îndepărtării gingiilor de pe suprafaţa danturii şi, fără un tratament stomatologic profesionist, dinţii cad.
Specialiştii apreciază că peste 8% din populaţie se confruntă cu astfel de probleme. Pentru că tratamentul este destul de costisitor, medicii avertizează asupra faptului că pierderea dinţilor poate fi evitată printr-un aport de acizi graşi polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6.
O sută de grame de somon, macrou sau ton protejează gingiile şi previne căderea danturii prin parodontoză. "Datele noastre susţin ipoteza potrivit căreia acizii graşi polinesaturaţi sunt fo