Zăpada, ploaia ori vântul nu sunt motive să vă abandonați planurile de a face sport. De la înot la cățărări, toate pot fi practicate chiar și când prognoza meteo e total neprietenoasă.
România este o țară cu climă temperat-continentală, în care temperaturile sunt predominant negative din decembrie până în februarie, iar numărul zilelor cu precipitații variază între 100 și 200 pe an, în funcție de zonă. Investitorii par să fi început să-și dea seama destul de curând că activitățile sportive în aer liber intră des în conflict cu vremea. „Era absurd – investisem bani și efort într-un teren care putea fi utilizat maximum opt luni din douăsprezece. Așa că am mai pus la bătaie o sumă, nu tocmai mică, pentru a-l acoperi“, explică Dorin Pop, administratorul unui teren de tenis de la marginea Bucureștiului. El afirmă că, acum, cele mai mari încasări se obțin în perioada octombrie-aprilie. „E oarecum surprinzător, însă, de fapt, este perfect explicabil: oamenii nu mai au atâtea opțiuni pentru sport în aer liber când plouă sau ninge“, arată Pop.
Dacă terenurile de tenis au fost primele care s-au adaptat la capriciile meteorologice, cele de minifotbal nu au întârziat să le urmeze exemplul. În Capitală, de pildă, funcționează un astfel de teren în cadrul complexului Extreme din Titan (poate fi închirat cu 120 de lei pe oră), la Constanța - lângă Hotelul Oxford, iar în Brașov - în cadrul complexului Paradisul Acvatic (250 de lei pe oră) și la Rio Sport (între 150 și 180 de lei pe oră). În Cluj, fotbalul pe teren acoperit poate fi jucat lângă Cora, la prețuri cuprinse între 50 și 180 de lei pe oră, în funcție de ziua săptămânii și intervalul orar. Și în orașele mai mici nevoia unor spații sportive ferite de frig și precipitații se simte din ce în ce mai puternic. În Slobozia, de exemplu, ar trebui să fie inaugurat înainte de sărbători un teren de fotbal acoperit,