După opt ani de tăcere, Festivalul Naţional Studenţesc „Rock, Jazz, Folk“ a reînviat spiritul muzicii de calitate, aducând timp de două zile în faţa publicului nume de prestigiu ale celor trei genuri.
Iniţiat în 1978, pe vremea când Casa Studenţilor din Craiova nu avea încă o sală de spectacole proprie, la clubul „Electroputere“, Festivalul Naţional Studenţesc „Rock, Jazz, Folk“ a adunat 32 de ani. Astăzi, la cea de-a 18-a ediţie, în prima zi a manifestării, amintirile au curs la microfon. Le-au depănat în cadrul unui expozeu audiovideo Florin Silviu Ursulescu, preşedintele juriului festivalului de-a lungul timpului, şi prezentatorul atâtor ediţii ale manifestării, Gabriel Vlăduţ.
„Au fost spectacole memorabile, cu săli polivalente pline, în perioada de glorie. Aici s-au lansat nume care au devenit mari între timp, de la Holograf, care a luat premiul trei la Craiova, de la Compact, Iris şi alţii. Au fost trupe mari şi din peisajul jazzului.
La una dintre ediţii, Johnny Răducanu, în Sala Polivalentă, pe la 12 noaptea, când se prelunginse momentul apariţei jazzului, mi-a spus că vrea să aducă un prieten în scenă. M-am gândit uitându-mă la ceas: «La miezul nopţii, un prieten în scenă, care nu ştiu ce o fi cântat până acum... Să vezi ce se eliberează Polivalenta în câteva minute. Ei l-au adus pe Gil Dobrică şi au început să cânte pe teme de «m-a făcut mama olten», jazz cu un pian free jazz adus de la Filarmonică. Ciupeau corzile, nu neapărat clapele, după care au trecut rapid într-un concert Ray Charles memorabil. Nu numai că sala nu s-a golit, dar s-a aplaudat frenetic jazz în Craiova, într-o sală Polivalentă“, şi-a adus cu plăcere aminte Gabriel Vlăduţ.
Au fost ediţii memorabile ale Festivalului Naţional Studenţesc „Rock, Jazz, Folk“, despre care la începutul anilor ‘80 revista Bilboard titra cuvinte laudative, evocând ediţia din 1979, a