"Decizia asupra modului în care sunt reformate cheltuielile este una suverană şi respectăm deciziile guvernului în aceste situaţii"
Oficialul FMI a propus reprezentanţilor societăţii civile să participe la înfiinţarea unor "cooperative" de îngrijire a copiilor, evidenţiindu-le o oportunitate de afaceri.
FMI nu a impus nicio reducere a concediului de creştere a copilului ca şi condiţie pentru finanţare, decizia aparţinând Guvernului, forţat să ia măsuri dificile cu privire la venituri şi să facă reduceri drastice de cheltuieli, susţine Jeffrey Franks, într-o scrisoare trimisă asociaţiilor de mame.
Documentul trimis, joi, de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, reprezintă un răspuns la o scrisoare din 3 decembrie semnată de mai multe asociaţii. În scrisoarea din 3 decembrie, reprezentanţii societăţii civile au făcut un apel la FMI de reconsiderare a poziţiei cu privire la relaţia dintre misiunea FMI în România şi măsurile vehiculate, la acel moment, de Guvernul român.
Jeffrey Franks spune, în scrisoarea trimisă ONG-urilor, că România trece printr-o gravă criză economică, fapt ce a forţat Guvernul să adopte măsuri dificile cu privire la venituri şi să facă reduceri drastice de cheltuieli. "Noi, Fondul Monetar Internaţional, am ajutat în realizarea unei atenuări a efectelor acestei crize oferind sprijin financiar ţării şi consiliere Guvernului pentru a îmbunătăţi eficienţa operaţiunilor pe care le desfăşoară. Ca parte din dorinţa de a genera o eficienţă şi mai mare, Guvernul şi-a revizuit programul de cheltuieli. Din păcate, multe din aceste măsuri sunt ineficiente - alocă resurse unor familii mai bine poziţionate financiar, în acelaşi timp neoferind destul ajutor unor familii foarte nevoiaşe. Sprijinim în mod ferm eforturile Guvernului de a îmbunătăţi modul în care este acordată asistenţa socială pentru ca aceste inechităţi să fi