Reprezentanţii mai multor misiuni diplomatice acreditaţi la Bucureşti care şi-au petrecut week-endul în Bucovina, unde au vizitat mănăstiri şi au participat la manifestări din proiectul "Crăciun în Bucovina", s-au arătat încântaţi de această vizită, apreciind locurile şi ospitalitatea.
Vicedecanul corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, ambasadorul Libanului, Mohammed El Dib, a mulţumit, duminică, la Consiliul Judeţean Suceava, în numele întregului grup, pentru ospitalitatea cu care au fost trataţi de gazde, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a arătat că Suceava este un judeţ minunat şi că acţiuni de promovare de genul celei care se desfăşoară acum în Bucovina sunt binevenite.
"Să nu vă faceţi nicio grijă în privinţa acestei regiuni minunate. Criza nu poate fi o problemă atât timp cât faceţi o promovarea de genul acesta", a spus ambasadorul Libanului.
El a subliniat că cele două elemente importante ale zonei sunt peisajele şi obiectivele turistice, dar şi modul în care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava le promovează.
Reprezentanţii misiunilor diplomatice au ajuns, duminică după-amiaza, la sediul Consiliului Judeţean Suceava unde au primit din partea autorităţilor câte un album cu fotografii făcute pe parcursul vizitei acestora în Bucovina, dar şi materiale de promovare turistică.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a oferit o icoană, ambasadorului Ciprului, Spyros Attas, care şi-a sărbătorit ziua de naştere, sâmbătă, în Bucovina.
Reprezentanţi ai unor misiuni diplomatice acreditaţi la Bucureşti, printre care Cehia, Croaţia, Liban, Bosnia Herţegovina, Republica Moldova, Mexic, Chile, China, Filipine, sau India, au vizitat, sâmbătă, Mănăstirea Humorului şi apoi Mănăstirea Voroneţ, unde au luat masa, fiind servite produse de post, iar duminică au vizitat Mănăstirea Suceviţa.
Ei au fost însoţiţi de prefe