Obiectivele mileniului reprezinta un concept grandios a carui continuitate si activitate merita a fi urmarita. Este posibila chiar si implicarea directa in acest proiect. Prin implicare se intelege sponsorizare sau chiar activare directa in cadrul proiectelor, implicare fizica.
La 8 septembrie 2000, Adunarea Generala a ONU a semnat Declaratia Mileniului, un act in 8 articole. Cele opt articole urmaresc nivelarea, cizelarea si egalizarea societatii mileniului trei.
Astfel ca primul articol vorbeste despre valori si principii, articolul doi despre pace, securitate si dezarmare, articolul trei vorbeste despre dezvoltare si eradicarea saraciei. Eradicarea saraciei este un deziderat aproape imposibil de indeplinit, dar eforturile care sunt depuse in aceasta directie arata ca valorile si principiile din primul articol exista si sunt tangibile.
Articolul patru al Declaratiei Mileniului vorbeste despre mediul inconjurator si protejarea acestuia, articolul 5 despre drepturile omului, democratie si o guvernare corecta si indreptata inspre relatii interstatale si reciprocitate, articolul sase despre protejarea celor vulnerabili.
Vulnerabili sunt cei care au suferit in urma calamitatilor naturale, a genocidelor, a razboaielor civile. Prin acest articol se urmareste imbunatatirea cooperarii dintre tari, fundamentarea cat mai buna a drepturilor copilului si ajutarea populatiilor aflate in situatii de criza.
Articolul sapte mentioneaza nevoile Africii, un continent cu un grad al saraciei ridicat, care se confrunta cu lipsa educatiei, cu lipsa unui sistem sanitar, cu lipsa unor sisteme financiare stabile. Prin mentiunile articolului opt se doreste intarirea Natiunilor Unite in vederea indeplinirii articolelor de mai sus.
Declaratia Mileniului a fost adoptata in cadrul unui summit organizat in acest scop, summit