Lică Pletosu, condamnat, în 2002, la 14 ani de puşcărie, după ce a tâlhărit 13 femei, a fost dat în judecată de două gălăţence, pentru stabilirea paternităţii. Culmea, la rândul lui, bărbatul a iniţiat alte două acţiuni de stabilire a paternităţii, toate procesele fiind deschise în 2010 la Judecătoria Lieşti, Galaţi.
Pe rolul aceleiaşi instanţe au mai fost înregistrate o revendicare imobiliară şi o acţiune în pretenţii împotriva Poştei Române, ale aceluiaşi tâlhar Lică Pletosu. Explicaţia avalanşei de procese este relativ simplă.
"Pletosu este unul dintre deţinuţii care se plimbă. Dă în judecată diverse persoane ca să iasă din Penitenciar. Nu toate acţiunile sunt totuşi deschise de el. Este posibil să fie realizate chiar de către alţi deţinuţi care vor să scape de el din Penitenciar", ne-a declarat judecătorul Emil Borza, preşedintele Judecătoriei Lieşti.
Lică Pletosu a fost condamnat şi de justiţia iugoslavă la 11 ani de închisoare pentru jaf cu mână armată, iar în România a ajuns după gratii pentru furt calificat şi tentativă la viol.
Recent, Lică Pletosu s-a făcut din nou remarcat după ce a dat în judecată şi Statul român , cerând daune morale de două milioane de euro. Supărarea gălăţeanului este legată de faptul că mandatul de arestare emis pe numele său în 2001 a fost semnat de un procuror şi nu de un judecător.
Lică Pletosu, ca de altfel niciun alt deţinut, nu vor mai putea deschide astfel de procese de acum încolo. "Mica reformă în justiţie ne permite să trimitem cererile lor înapoi la locurile de deţinere, unde se vor face anchete administrative. Deci, procesele nu vor mai fi înregistrate şi se vor reduce foarte mult costurile", ne-a declarat judecătorul Emil Borza.