Solistul trupei "Voltaj" este fan Generaţia de Aur şi "U" Cluj
"Spune-mi în ce mă laşi să cred, / spune-mi că m-am născut să pierd, spune-mi că n-am voie să-ncerc/ F.U.C.K.U.!" Nu e un drept la replică, sînt versurile de pe ultimul single Voltaj. "Avem nevoie de mesaje pozitive!", crede Călin Goia, solistul trupei. Şi de mai multă muzică. Românii ar trebui să cînte pe stadioane, în loc să-njure. Pentru că "sînt mult mai talentaţi decît alte naţii". O spune cineva care se pricepe. Intră aici pentru a viziona noul videoclip al trupei Voltaj! (video)
- Cu ce echipă ţii?
- Sînt suporter al "U" Cluj, mai ales al echipei de baschet. Am făcut mai mult baschet decît fotbal, cînd eram mic, la clubul ăsta. Am prins la baschet generaţia lui Ghiţă Mureşan, a lui Mircea Cristescu. Mergeam şi la meciurile de fotbal, pe stadion, deşi "U" n-a făcut mari performanţe aici.
- Dar a creat emulaţie...
- Da, există sloganul ăla scris pe un gard: "Mamă, te iubesc, dar nu ca pe U". Sînt destul de radicali, aşa.
- Care a fost ultimul meci pe care l-ai văzut pe stadion?
- Meciul România - Albania, din noiembrie 2007. A fost şi ultimul pe Stadionul "Lia Manoliu". Bine, am fost pentru că am şi cîntat, înainte de joc. A fost o experienţă foarte interesantă pentru mine. Nu mai fusesem la un meci de fotbal dincolo de tribună, să zic aşa, pe pista de atletism.
- Cum se vede fotbalul de acolo?
- Pe jucători îi vedeam foarte, foarte de aproape. Le spuneam colegilor că e foarte uşor să stai la televizor, să strigi "Fugi, măăă!" sau să-i critici, sau să-i înjuri. Da' cînd vezi cît e de mare terenul ăla şi cum aleargă, începi să te gîndeşti că totuşi depun un efort. La televizor ai o percepţie, cînd eşti pe stadion, ai percepţia pe care o aveai cînd erai mic, în curtea şcolii. E altfel, sigur că nu v