Tumatul are un impact negativ atât asupra sănătăţii plămânilor, cât şi asupra pielii. Cu toate acestea, un grup de cercetători de la Universitatea Hebrew din Ierusalim susţin că viitorul industriei cosmetice ar putea sta în tutun, informează site-ul My Health News Daily. Oamenii de ştiinţă au reuşit să modifice această plantă, în aşa fel încât să producă colagen, destul de asemănător cu cel produs de organismul uman. Practic, specialiştii au activat cinci gene în cazul unor plante modificate genetic, rezultatul fiind unul promiţător.
Deşi este mai scumpă decât alte tipuri de colagen, în viitor această proteină ar putea deveni o opţiune, mai ales că întrebuinţările sale nu se limitează doar la industria cosmetică, colagenul obţinut din tutun putând fi folosit şi în intervenţii chirurgicale asupra oaselor sau inimii.
În mod normal, colagenul folosit în industria frumuseţii provine de la fermele de animale, de la vaci şi porci, şi chiar de la cadavre. Potrivit oamenilor de ştiinţă, colagenul provenit din astfel de surse poate fi contaminat cu tot felul de virusuri, care ne pun sănătatea în pericol. Noul tip de colagen este complet lipsit de astfel de riscuri, susţin experţii.
Colagenul este principala proteină din piele, tendoane, cartilaje, oase şi alte ţesuturi. Medicii precizează că, pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de colagen din organism scade.
Tumatul are un impact negativ atât asupra sănătăţii plămânilor, cât şi asupra pielii. Cu toate acestea, un grup de cercetători de la Universitatea Hebrew din Ierusalim susţin că viitorul industriei cosmetice ar putea sta în tutun, informează site-ul My Health News Daily. Oamenii de ştiinţă au reuşit să modifice această plantă, în aşa fel încât să producă colagen, destul de asemănător cu cel produs de organismul uman. Practic, specialiştii au activat cinci gene în cazul unor plante modificate