Artist. Ioan Tămâian creează în atelierul din Șelimbăr decorații unicat, pentru export Migală. Fiecare glob este decorat manual Brand. Din colecția 2010 - 2011 nu putea lipsi globul CANCAN Tehnică. Globurile sunt vopsite cu echipament specialLa fabrica din Cluj-Napoca, zece femei lucrează minuţios la pictarea globurilor, cu diverse modele şi personaje. Afacerea a pornit în 1994 şi nu are magazin de desfacere în România. Produsele ajung, totuşi, şi pe piaţa internă, cu ocazia târgurilor de Crăciun. Circa 800.000 de globuri de 150 de modele sunt produse anual la fabrica din Cluj.
Patroana păstrează câte un exemplar din fiecare model, aşa că are o colecţie impresionantă, de circa 4.000 de globuri. Printre ele sunt şi unele în formă de Dracula sau cu cristale swarovski. "Anul acesta se poartă culorile eco: maro, verde, roşu, auriu. Acestea se vor păstra şi anul viitor, plus albastru deschis şi alb", spune proprietara fabricii. La Timişoara, alte zeci de angajaţi decorează cu spor globuri şi fac kilometri de beteală. Cel mai greu este procedeul de decorare, care presupune mult simţ artistic şi migală pe măsură.
Fabrica de globuleţe de la Curtea de Argeş a devenit cel de-al doilea obiectiv turistic, ca atracţie, în perioada sărbătorilor de iarnă, după Mănăstirea Curtea de Argeş. Grupuri de copii, politicieni şi chiar actori vin sa vadă cum se fabrică globurile care au ajuns în întreaga lume. Cum la Curtea de Argeş tot este capitala turismului ecumenic, nu puteau să lipsească din peisaj globurile cu chipuri de sfinţi!
Şi cum gospodarul îşi face iarna car şi vara sanie, producţia acestor podoabe începe de vara şi se termină înainte de Crăciun. Lunar ies pe poarta unităţii câte opt containere a câte 24.000 de cutii cu câte cinci globuri în ele. Sunt de toate felurile, de la cele mai simple, până la unele ornate cu pietre preţioase, de 40 de dolari bucata.