In cazul WikiLeaks, "s-a tras cu tunurile in nestire, haotic si pe toate directiile", spun surse diplomatice, argumentand astfel ca intreaga actiune nu ar fi fost premeditata. Cu toate acestea, lovitura este foarte greu resimtita, atat in modul de functionare a sistemului diplomatic, cat si la nivelul increderii intre partenerii internationali, apreciaza senatorul Teodor Melescanu.
Dezvaluirile WikiLeaks au izbit lumea diplomatica internationala cu taria unui tsunami devastator. Daca membrii acestei selecte comunitati, "uzi leoarca", incearca, rand pe rand, tot soiul de sentimente si manifestari, de la amuzament la panica, de la furie la resemnare, cetatenii de rand ai planetei par sa se delecteze cu show-ul oferit gratuit pe Internet de Assange si asteapta cu nerabdare noi episoade din aceasta inedita "soap-opera".
Sa trecem in revista cateva din ultimele informatii.
De la "piticii manipulabili" la razboiul hackeri-autoritati
Julian Assange se afla de cateva zile in spatele gratiilor, izolat in celula, in timp ce colaboratorii sai anunta ca robinetul dezvaluirilor ramane deschis, in bunkerul din Suedia unde se afla serverele. Din rapoarte aflam ca liderii Europei sunt "pitici manipulabili", iar printii din Arabia Saudita dau petreceri cu rock, droguri si prostituate. Tot ele ne confirma faptul ca Mafia rusa a pus stapanire pe Bulgaria si Spania, grupari mafiote romane si chineze actioneaza la Barcelona, iar Bulgaria este implicata in traficul de arme catre gruparile teroriste.
Der Spiegel: WikiLeaks arata ca liderii Europei sunt "pitici manipulabili"
Acuzate ca inca mai gandesc ca pe vremea Razboiului Rece, serviciile secrete ruse cer socoteala NATO, iar la Moscova incolteste ideea ca Julian Assange ar trebui sa primeasca Nobelul pentru Pace. Alte titluri: "Shell controleaza guvernul Nigeriei", "