Monumentul nu a mai fost reparat de zece ani, iar pe suprafaţa lui se văd pete, zgârieturi şi diverse înscrisuri. Deocamdată nu se va interveni decât în primăvară, când Coloana Infinitului va fi curăţită cu apă distilată, urmând ca petele să fie analizate din nou.
O echipă de specialişti, formată din proiectantul general, executantul, directorul Institului Naţional al Monumentelor Istorice şi artişti plastici au avut o întâlnire cu tema „Analiza stării de conservare a Coloanei Infinitului“. Aceştia au analizat monumentul şi urmează să întocmească un raport cu soluţii pe termen scurt, mediu şi lung cu privire la măsurile care se vor lua pentru menţinerea şi conservarea Coloanei.
În primăvară, monumentul va fi spălat cu apă distilată, lucru care nu s-a mai întâmplat de şapte ani, iar după această operaţiune urmează o nouă verificare.
„Tehnic vorbind, la Coloana Infinitului s-au găsit mai puţine probleme decât la operele din piatră. Nu au apărut pete noi, cele vechi nu s-au mai extins, iar izolaţiile dintre module şi sistemul de ventilaţie din interior sunt în stare bună. Până în primăvară nu vom interveni. Atunci, va fi o primă curăţire a depunerilor aderente şi neaderente cu apă distilată şi se vor vedea mai bine detaliile. Pe primele module au fost observate zgârieturi şi alte înscrisuri efetuate cu cheia sau cu pixul. Se va înlătura pelicula pe zonele respective şi se vor reface acele părţi“, a precizat artistul local Paul Popescu.