Are o avere estimata la aproape un miliard de euro si tine fraiele unui grup cu o traditie de peste 60 de ani pe piata energetica europeana. Daniela Veronica Gusa de Dragan, vaduva lui Iosif Constantin Dragan, a decis ca ButanGas Group are de un suflu nou, sub "marca" Veroniki Holding. Care au fost motivele reorganizarii grupului ButanGas si cum se vede criza europeana de la sediul holdingului din Italia, aflati din interviul urmator.
Veronica Dragan, 37 de ani, a preluat conducerea ButanGas Group in urma cu aproape 10 ani, ea coordonand si business-urile din cadrul Dragan Group. In august 2008, dupa moartea lui Iosif Constantin Dragan, fondatorul ButanGas, Veronica Dragan a devenit cea mai bogata romanca. Potrivit clasamentului Forbes Romania de anul acesta, Veronica Dragan are o avere estimata la circa 900 de milioane de euro.
Wall-Street.ro: La inceputul lunii acesteia, ati anuntat, printr-un comunicat de presa, restructurarea grupului ButanGas sub "aripa" Veroniki Holding. Care sunt principalele motive pentru care ati demarat procesul de restructurare a grupului ButanGas? Cat de mult sunt aceste motive legate de criza?
Veronica Dragan: Nu este nicio legatura cu criza economica, este doar un plan de reorganizare pe care si alte companii il experimenteaza in mod normal.
[Incepand cu noiembrie 2010, ButanGas SpA, liderul companiilor grupului ButanGas, a devenit subsidiara a Veroniki Holding SpA. Anuntul privind restructurarea grupului a fost facut pe 1 decembrie, in contextul numirii unui nou director general al Butan Gas Romania. "Numirea lui Gabriel Stoicescu in functia de director general al ButanGas Romania este un element de continuitate a procesului mai amplu de restructurare a grupului la nivel international, inceput astazi, prin constituirea societatii Veroniki Holding SpA, o structura de coordonare stategica, tehni