* au venit la Brăila scriitori bulgari şi ieşeni
Zilele Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" s-au finalizat vineri seara cu două acţiuni importante pentru comunitatea literară locală.
De la ora 15.00, creatori din Plevna, Bulgaria, s-au întâlnit cu scriitori brăileni. S-a discutat despre starea actuală a literaturii şi despre cum se poate îmbunătăţi comunicarea între scriitori, cum se pot promova mai bine creatorii în ţările şi oraşele prietene. Ştefan Molov chiar a propus brăilenilor să publice într-o revistă culturală din Plevna, unde au mai publicat până acum Constantin Gherghinoiu, Vasile Datcu şi Rodica Drăghici. Din delegaţia bulgară au mai făcut parte: Zahavca Şeiretova, Lăcezar Stamenov şi Petco Nedealcov.
De la ora 17.00 s-a derulat întâlnirea cu scriitorii ieşeni. Au fost prezentate câteva volume editate la "TipoMoldova", cărţi de istorie care aduc o nouă perspectivă asupra evenimentelor din trecutul apropiat. Cătălin Bordeianu a vorbit despre cele mai noi volume ale sale: "Managementul crizelor militaro-politice", "Carte veche în colecţiile Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi Iaşi, sec. XV, XVI, XVII" şi "Cuminţenia iubirii" - antologie de poezie apărută la editura "Vasiliada '98", iar Aurel Ştefanachi a explicat politica editorială de la "TipoMoldova" şi a prezentat câteva noutăţi editoriale. Între acestea a remarcat lansarea volumului "Dimitrie Cantemir - opere" (ediţie anastatică), cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la urcarea pe tron a lui Cantemir, şi "Enciclopedia României, vol. I -VI" (ediţie anastatică), care are un foarte interesant supliment, Cartea de telefoane a Bucureştiului din 1943, o mărturie a elitei pe care a distrus-o comunismul. Scriitorul Valeriu Stancu a împărtăşit cu scriitorii brăileni bucuria de a-şi vedea publicat la "Tritonic" romanul "Suflete cu ieşire la mare", iar Cătălin Bordeianu a citit