Se spune ca cele mai avantajoase achizitii pe burse au fost facute in perioade de panica.
Teoria arata ca investitorii ar trebui sa profite de "super oferte" atunci cand companiile sunt la pamant si nu se mai intrezareste nicio speranta pentru ele si sa cumpere actiuni la preturi de nimic, pentru ca apoi, cand isi revin, sa obtina profituri uriase.
Insa nu este doar o teorie seaca, existand dovezi vii ale eficientei acestei metode. Asta fac miliardari ca John Paulson, Warren Buffet sau David Tepper.
Iar marea agitatie cauzata de publicarea documentelor secrete de catre WikiLeaks si, mai ales a zvonurilor ca se pregateste spulberarea unor banci din categoria "prea mari ca sa se prabuseasca", creeaza conditiile optime pentru investitii.
Banca despre care se vorbeste astfel pare sa fie Bank of America. La inceputul lunii decembrie, dupa ce fondatorul WikiLeaks declara, intr-un interviu pentru ComputerWorld, ca in urma cu mai bine de un an a primit 5GB de date de la un director al Bank of America, actiunile BAC au scazut cu mai mult de 3 procente.
Si, cum am si vazut deja ca ceea ce e prea mare ca sa se prabuseasca nu este lasat sa se prabuseasca, oricat ar costa, sa cumperi actiuni BAC poate fi considerata o afacere de milioane.
Cel putin doi investitori au profitat de aceasta scadere si sunt pe pozitii pentru achizitionarea unor pachete si mai mari atunci cand "bomba WikiLeaks" va fi lansata, potrivit Forbes.
Este vorba de Bruce Berkowitz, managerul portofoliului Fondului Fairholme (FARIX), si Chris Rees, un investitor a carui poveste este cel putin interesanta.
Rees este considerat de unii urmatorul Warren Buffet, reusind din nimic, prin investitii inteligente, sa isi faca o avere uimitoare. Trecutul lui Rees este foarte colorat. El a fost un hipiot vagabond care, riscand p