Legea educaţiei este considerată adoptată. Anunţul a fost făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, marţi, 14 decembrie. Adoptarea legii a fost posibilă, după ce liberalii şi-au retras semnăturile de pe moţiunea de cenzură, depusă după asumarea răspunderii Guvernului.
Roberta Anastase (PDL) a anunţat că moţiunea de cenzură nu mai există şi că, în consecinţă, legea educaţiei este considerată adoptată.
"Au fost 22 de semnături retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnături şi putem considera că nu mai există moţiune de cenzură, iar legea educaţiei naţionale va fi considerată adoptată", precizează ea. Legea educaţiei Liviu Pop, secretar general FSLI
Varianta adoptată de Guvern nu va aduce o reformă reală a educaţiei, spune la RFI Liviu Pop, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
În tabăra Opoziţiei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană declară că indiferent de "şiretlicul procedural" pe care îl vor încerca reprezentanţii Puterii, acesta nu le va folosi, pentru că el va sesiza Curtea Constituţională.
Deputatul PNL, Ludovic Orban a anunţat şi el marţi, în plenul Parlamentului, că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională modul în care legea a fost considerată adoptată.
Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în plenul Parlamentului, că grupurile parlamentare ale PNL se vor retrage de la lucrările Parlamentului, dacă procedura de asumare a răspunderii pe legea educaţiei va fi considerată încheiată : "Gestul dumneavoastră nu face decât să demonstreze încă o dată că ceea ce numim stat de drept în România nu mai există".
De partea sa, preşedintele UDMR, Marko Bela spune că nu politicienii au nevoie de o lege bună a educaţiei, ci copiii : "Aş vrea să fac o replică la ceea ce a spus domnul deputat Ludovic Orban. Domnul coleg a făcut o refe