Elevii şi profesorii au luat cu asalt standurile târgului cu vânzare de la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei. dolescenţii şi-au pus în practică talentul, mizând pe toţi cei interesaţi de produsele alimentare gătite cu ingrediente ecologice. Etajul I al liceului a devenit neîncăpător pentru standurile încărcate cu prăjituri, zacuscă, şunculiţă, compoturi şi dulceaţă.
Târgul cu dulciuri ecologice a fost organizat de eco-ambasadorii care fac parte din proiectul sponsorizat de Tenaris Silcotub şi la care participă două licee din Călăraşi şi trei din Zalău. Liceul câştigător va intra în posesia unui premiu de 3.000 de euro. „Pentru a putea câştiga concursul avem de îndeplinit mai multe sarcini, precum: colectarea selectivă a deşeurilor, amenajarea şi îngrijirea spaţiului verde, fotoreportaj pe teme de mediu locale şi parteneriate externe“, explică Crina Constantin, eco-ambasador.
Dulcuri eco
Pentru a colecta fondurile necesare ducerii la bun sfârşit a proiectului, eco-ambasadorii au organizat un târg cu produse ecologice şi decoraţiuni de Crăciun. „Colegii noştri au fost foarte cooperanţi şi au făcut dulciuri, decoraţiuni de Crăciun, compoturi, bijuterii, magneţi şi chiar şi două lebede din materiale ecologice. Banii cheltuiţi pentru realizarea deserturilor vor fi recuperaţi din profit, iar restul ni-l vor da nouă pentru a putea realiza proiectele următoare. Vom avea nevoie să cumpărăm puieţi pentru a-i planta şi pentru a organiza o excursie pentru elevul cel mai activ din proiect“, spune entuziasmată Larisa Barbu, eco-ambasador. Zeci de fete şi băieţi au făcut clătite, plăcintă de mere şi de dovleac, prăjituri de toate felurile, limonadă, compot, nectar şi chiar şi un tort cu fructe. „Am făcut tortul împreună cu colega mea, Elena Toader. S-a vândut imediat, deşi costa 2 lei o felie“, spune Georgiana Fronea, elevă.
Citiţi mai multe amănunte î