După ce Ministerul Sănătăţii a deblocat posturile în sistemul sanitar din toată ţara, la Alexandria, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a solicitat 22 de posturi de medici, 30 de asistente şi 10 de infirmiere.
Însă, cererea nu a a fost aprobată în totalitate, chiar şi după angajări, spitalul având deficit de personal. „Încă mai avem probleme cu deficitul de personal, chiar dacă ministerul ne-a deblocat câteva posturi, însă încercăm să facem faţă în condiţiile date. Muncim mai mult, dar asta este. Cererea făcută de noi nu a fost aprobată în întregime. S-a aprobat deblocarea unui număr de 4 posturi de asistente, o infirmieră şi 9 posturi de medici, dintre care 5 rezidenţi”, ne-a spus managerul unităţii sanitare, Florentina Cătrună.
Spitalul a angajat deja asistentele şi infirmiera luna trecută, iar acum, urmează să se organizeze concursul pentru doctori. „Cea mai mare criză de specialişti este la terapie intensivă (n.r. ATI) şi la urgenţe, unde sunt doar 3 medici şi cei 5 stagiari. La sfârşitul lunii decembrie, când va fi concursul, vom mai avea în cadrul unităţii noastre 2 chirurgi, un neurolog şi un pediatru”, a adăugat directoarea.
60 de angajaţi au plecat anul acesta de la spital
Nici după noile angajări, organigrama de funcţii de la Spitalul de Urgenţă Alexandria nu va fi completă. După teierile salariale, mulţi dintre salariaţii din sistemul sanitar au plecat peste hotare cu contracte de muncă, iar cei trecuţi de vârsta a doua s-au pensionat. „Nici după angajările pe care le vom face, nu vom avea schema completă, în acest moment la spitalul judeţean, avem 98 de posturi neocupate. În decursul acestui an, 60 de persoane s-au pensionat. Ca să nu mai spun că anul trecut, au ales să se pensioneze 80”, a mai spus Florentina Cătrună. Numărul total al angajaţilor care se ocupă de urgenţele din tot judeţul Teleorman este de 750. @N