Îmi place despre băieţii ăştia care se ocupă de online la Adevărul, au o îndemânare la copy/paste cum doar la Hotnews am mai văzut, pe vremuri. Nimic nu ratează, zău, nici măcar greşelile gramaticale. Pentru că am obosit să-i sun pe oamenii ok de acolo să le spun că au angajat nişte proşti, ataşez două imagini. Maimuţelor, nu era nici o mare ştire pe care să o furaţi, dacă nu vă era atât de lene, puteaţi şi voi să găsiţi toate datele pe site-ul Primăriei.
Dacă ar fi fost prima dată când se întâmplă asta, probabil că nu aş fi reacţionat, însă deja e un obicei, unul prost, pe care cei în măsură să o facă nu au reuşit să-l corecteze, în condiţiile în care un aşa-zis jurnalist online semnează cu nonşalanţă un text furat. Şi nu e o problemă care ţine doar de adevarul.ro, ci cam de tot ce înseamnă presă online. Dacă stai să monitorizezi o zi întreagă principalele site-uri de ştiri, vezi că aceeaşi informaţie, îmbrăcată în aceeaşi formă, se perindă peste tot.
E un cerc vicios, în care toată lumea aleargă după trafic, toţi fură de la toţi, rămânând tot mai puţini cei care se gândesc că pot obţine performanţă prin conţinut original. Nimeni nu înţelege de vorbă bună, pentru că presiunea şefilor e mare, mintea puţină, aşa că defilăm înainte cu metode ce nu au legătură nici măcar cu dactilografia, darămite cu jurnalismul. Deşi nu ştiu cât ar schimba starea de lucruri, soluţia este simplă, un proces din motive de copyright. Chiar sunt curios cum s-ar pronunţa o instanţă din România într-un astfel de caz.
Îmi place despre băieţii ăştia care se ocupă de online la Adevărul, au o îndemânare la copy/paste cum doar la Hotnews am mai văzut, pe vremuri. Nimic nu ratează, zău, nici măcar greşelile gramaticale. Pentru că am obosit să-i sun pe oamenii ok de acolo să le spun că au angajat nişte proşti, ataşez două imagini. Maimuţelor, nu era nici o mare ştire pe c