După trei ore de şedinţă cu scandal, puterea a decretat, prin Roberta Anastase, că legea educaţiei se consideră în acest moment adoptată, spre satisfacţia UDMR. Tabăra opoziţiei acuză "un nou abuz constituţional" şi ameninţă cu o nouă sesizare la Curtea Constituţională în următoarele două zile. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
Ca să tranşeze situaţia legii educaţiei, cu 183 de voturi "pentru" şi în fluierăturile parlamentarilor opoziţiei, care s-au abţinut de la vot, plenul reunit al parlamentului a decis suplimentarea ordinii de zi de astăzi cu subiectul continuării procedurii de asumare pe legea educaţiei.
După ce parlamentarii liberali au fost chemaţi să-şi anunţe public retragerea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură, Roberta Anastase a tras concluzia aşteptată de guvernul Boc: "Nu mai există moţiunea de cenzură. Legea educaţiei se consideră adoptată. Din acest moment curge termenul de două zile pentru sezarea la Curtea Constituţională.
În replică la votul din plen, Mircea Geoană a spus că va contesta legea educaţiei la Curtea Constituţională după "şiretlicul" puterii. "E păcat că din disperare politică bruscaţi actul constituţional. E o comedie procedurală ce se întâmplă astăzi. Legea educaţiei va adoptată prin procedura de la Senat. Vă garantez asta", a spus Geoană de la tribună.
Marko, enervat de Orban: "După atitudine, dvs aveţi nevoie de legea educaţiei"
Iritaţi, parlamentarii PNL, rămaşi în sală după plecarea celor din PSD şi PC, i-au reproşat lui Anastase "un nou abuz constituţional". "Să nu credeţi că veţi avea legea educaţiei", le-a trasmis Ludovic Orban, cu dedicaţie UDMR-iştilor. "Nu noi avem cei din UDMR interesul legii educaţiei. Noi am făcut şcoala şi universitatea. Dumneavosatră, după atitudinea pe care o aveţi, aveţi nevoie de legea educaţiei. Şi dreptul de a accepta sau nu o moţiune de cenzură e a