Dacă ne dorim dinţi sănătoşi şi un zâmbet de invidiat, trebuie să fim atenţi la alimentele consumate, susţin medicii stomatologi. Potrivit specialiştilor, fructele şi legumele, în special cele consistente, tari, curăţă dantura după o masă copioasă. "Sunt situaţii în care nu putem apela la periajul dinţilor şi atunci este indicat să consumăm la desert un măr, o pară sau o gutuie. Aceste fructe ne determină să mestecăm mai mult, stimulând astfel salivaţia", explică dr. Stela Nicolăescu, medic stomatolog. Datorită conţinutului bogat în vitamina C, citricele asigură o sănătate mai bună a gingiilor. Astfel, lămâile, portocalele şi kiwi este de preferat să le consumăm seara. "Sucul de lămâie amestecat cu un vârf de lingură de bicarbonat şi folosit în locul pastei de dinţi, dar după periajul de seară, oferă dinţilor o curăţire aparte", spune dr. Nicolăescu. Specialistul explică faptul că sucul citricelor acţionează asemeni produselor de albit dinţii, fără să distrugă smalţul, deoarece fructele au acid citric şi acţionează mai blând asupra smalţului, comparativ cu acidul fosforic.
Lactatele au şi ele un efect benefic asupra danturii, datorită conţinutului de calciu. De asemenea, ceapa are un rol esenţial pentru sănătatea dinţilor, pentru că această legumă este considerată de către medici un antiseptic al cavităţii bucale.
Dacă ne dorim dinţi sănătoşi şi un zâmbet de invidiat, trebuie să fim atenţi la alimentele consumate, susţin medicii stomatologi. Potrivit specialiştilor, fructele şi legumele, în special cele consistente, tari, curăţă dantura după o masă copioasă. "Sunt situaţii în care nu putem apela la periajul dinţilor şi atunci este indicat să consumăm la desert un măr, o pară sau o gutuie. Aceste fructe ne determină să mestecăm mai mult, stimulând astfel salivaţia", explică dr. Stela Nicolăescu, medic stomatolog. Datorită conţinutului bogat în v