Magazinele de carne şi supermarket-urile din Alexandria şi-au umplut galantarele cu toate soiurile de carne de porc, dar vânzările sunt foarte slabe.Comercianţii se tem că vor rămâne cu carnea în galantare, pentru că oamenii nu mai au bani, iar cei care cumpără porc, preferă să îl ia, viu, la jumătate de preţ.
În hala de carne din Piaţa centrală, galantarele sunt pline cu carne de porc, dar toţi comercianţii se plâng de lipsa cumpărătorilor. „ Anul acesta este dezastru. Nu ne-am aşteptat la aşa ceva . Păi, anul trecut, pe vreme asta aveam vânzări de zeci de milioane pe zi. Acum, vânzările sunt mai slabe cu 50%. De fapt, nu vindem nici jumătate din ce vindeam anul trecut. Ne temem că vom rămâne cu carnea nevândută. Sunt foarte slabe vânzările”, ne-a spus Ioana Aciu, un comerciant din hala de carne.
Pulpa de porc se vinde la Alexandria cu 17 lei kilogramul, iar kilogramul de ceafă de porc este 18-20 de lei kilogramul. Muşchiul şi cotletul de porc este 20-22 de lei kilogramul, iar spata este 16 lei kilogramul. Carnea de tocat este 12 lei kilogramul , costa se vinde cu 16 lei kilogramul, iar oasele de porc se vând cu 4, 5 lei pe kilogram. Un kilogram de cârnaţi prospeţi costă 16, 5 lei kilogramul.
Deşi comercianţii susţin că preţurile sunt aceleaşi ca şi anul trecut, sau chiar mai mici cu un leu, alexăndrenii sunt de altă părere. Afectaţi rău de criza financiară din acest an, cei mai mulţi alexăndreni consideră că preţurile sunt prea mari pentru posibilităţile lor financiare . „ Nu ne permitem să cumpărăm anul acesta, cum luam anii trecuţi. Ca să avem ce pune pe masa de Crăciun, să facem şi sarmale şi cârnaţi şi maţe, ar însemna să luăm cam 7-8 kilograme de pulpă de porc, plus grăsime şi maţe. Cred că m-ar ajunge la 200 de lei, carnea pentru o masă decentă Crăciun. Nu îmi permit, o să renunţăm la cârnaţi anul acesta. Mai mult de 50-70 de lei, ceea ce însea