Doi generali MApN, un locotenent colonel, un colonel şi un maior au interdicţia de a părăsi localitatea. Instanţa supremă a respins propunerea arestării lor preventive pentru infracţiunile de corupţie, de care sunt acuzaţi de către procurorii anticorupţie, şi a instituit măsura interdicţiei.
Generalul-maior Mihai Chiriţă, şeful Direcţiei de Instrucţie şi Doctrine din cadrul Statului Major General al Ministerului Apărării Naţionale, şi generalul de brigadă Marian Ion, adjunct al al şefului Direcţiei de Management şi Resurse Umane din MApN, Marian Ion, sunt acuzaţi împreună de săvârşirea a 174 fapte de corupţie.
Locotenent colonelul Dan Costel Crăciuneanu, şeful Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Ilfov, este acuzat de 32 de acte de corupţie, colonelul Vasile Belciug, fost comandant al Şcolii de aplicaţii pentru unităţi de luptă „Mihai Viteazu" Piteşti şi fost comandant al garnizoanei Piteşti - de 48 de infracţiuni, iar maiorul Ionuţ Crinu Onel, angajat al Şcolii de aplicaţii pentru unităţi de luptă „Mihai Viteazu" Piteşti, este învinuit pentru 32 de acte de corupţie. Conform DNA, în acest dosar mai sunt cercetate alte şapte cadre militare.
Presiuni la selecţie
Procurorii susţin că, în perioada 2009-2010, la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza au fost organizate mai multe selecţii pentru ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldat şi gradat voluntar.
În 2010, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I" Piteşti, au avut loc în luna august două concursuri, denumite „pe filieră directă", respectiv „pe filieră indirectă", pentru ocuparea unor posturi de maiştri militari şi subofiţeri, constând în probe scrise la materiile limbă engleză, matematică-fizică, legislaţie, pregătire militară generală şi psihotehnică.
Angajaţii MApN s-au folosit de puterea