Adrian Vereş, de 22 de ani, a fost reţinut de către procurorii DIICOT într-un caz complex în care sunt implicate 50 de persoane din toată ţara. El făcea parte dintr-un grup infracţional care prin diferite metode ar fi reuşit să obţină peste 11 milioane de euro prin fraudarea conturilor unor utilizatori de sisteme telefonice pe internet.
Locuinţa unui tânăr din Baia Mare a fost percheziţionată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Percheziţia de la Baia Mare a fost realizată ieri concomitent cu alte 42 de astfel de acţiuni efectuate în judeţele Constanţa, Neamţ, Braşov, Olt şi Cluj.
Băimăreanul Adrian Vereş a fost reţinut, ieri, de către procurorii DIICOT pentru 24 de ore. El este învinuit că ar face parte dintr-o reţea mai vastă de hackeri ai cărei membri fraudau conturi din România, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii şi Italia.
Grupul infracţional
Adrian Vereş este acuzat de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea fără drept a unui program informatic şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin introducerea de date informatice în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul. Tânărul a fost reţinut în primă fază pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile procurorii DIICOT să ceară instanţei să emită un mandat de arestare pe numele său. „Din primele cercetări, dosarul este foarte bine documentat şi există multe dovezi incriminatorii“, a declarat, astăzi, Nadina Spînu, procuror şef DIICOT. În timpul percheziţiilor din casa băimăreanului, anchetatorii au ridicat din locuinţa acestuia mai multe sisteme de stocare a datelor, calculatoare şi telefoane mobile.
„Afacere“ bine p