Aproape nu e zi să nu citim despre atacurile celor doi cavaleri Ponta şi Antonescu, răsfăţaţii mass-media, date de unul împotriva celuilalt.
Mă uit atent de la o vreme (după 6 mai a.c. mai ales) la ce se întâmplă în rândurile Opoziţiei. Interesul meu este legat de revenirea în forţă a acesteia în toate clasamentele - la încredere şi intenţia de vot - fireşte, după anunţul făcut de Băsescu despre faptul că se taie cu 25% din salarii şi că suntem tot mai cocoşaţi de fiscalitate şi de sărăcia devenită endemică. PSD şi PNL trec din această toamnă drept favorite pentru alegerile din 2012.
Deja Crin Antonescu este văzut ca viitor preşedinte, iar PSD, cu procente între 35% şi 38%, ca fiind partidul care va forma guvernul în 2012. Asta a făcut ca liderii celor două partide să se considere dinainte câştigătoare. De unde un comportament imprudent, chiar prostesc, de primadone ieşite la scenă să ia aplauze şi coroane de flori. Uşor penibil, domnilor, pentru că aproape nu e zi să nu citim despre atacurile celor doi cavaleri Ponta şi Antonescu, răsfăţaţii mass-media, date de unul împotriva celuilalt. Politicianismul face legea. Sunt jocuri de glezne, menite să mai aducă puncte liberalilor şi să păstreze poziţia de lider a PSD - care ar vrea să facă singur guvernul după Boc. Prin culise se vorbeşte de întâlniri de taină, exclusive, de care nici militanţii de la vârf nu ştiu, unde se pregătesc tot felul de chestii, cum ar fi suspendarea lui Băsescu şi formarea altui guvern etc. Grabă mare, ce să zic, realism ioc! Facem scenarii, fanteziile sunt susţinute de o grabă suspectă.
Starea de siguranţă a Opoziţiei se vede deja în morga liderilor, în declaraţiile belicoase, şi mai puţin în acţiunea politică. Ce le trebuia social-democraţilor comedia întâlnirilor secrete de la Sinaia şi suspendarea lui Geoană? Cui foloseşte? Are vreo legătură cu frigiderele goale, cu f