Proprietarii ale caror locuinte sunt asigurate facultativ impotriva celor trei riscuri acoperite de asigurarea obligatorie a locuintelor (cutremure, alunecari de teren si inundatii) sunt obligati sa incheie asigurarea obligatorie numai la momentul expirarii valabilitatii politei facultative, au precizat miercuri oficialii PAID, firma care gestioneaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor in Romania. Marius Bulugea, presedintele PAID, si-a exprimat convingerea ca autoritatile statului vor interpreta in acelasi fel modificarile aduse recent Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Mai mult, seful Allianz-Tiriac, firma care nu are dreptul de a incheia astfel de polite, sustine ca cine isi cumpara asigurare facultativa completa a casei la Allianz este asigurat pentru toate riscurile.
"Pentru informarea corecta a populatiei si evitarea oricaror confuzii de interpretare, PAID subliniaza faptul ca persoanele ale caror locuinte sunt asigurate facultativ la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a actului normativ de modificare mai sus mentionat au obligatia de a incheia asigurarea obligatorie numai la momentul expirarii valabilitatii politei facultative", se arata in comunicatul transmis miercuri de PAID.
Mai mult, presedintele acestei firme si-a aratat convingerea ca autoritatile o sa intrepreteze in acelasi mod modificarile aduse recent legislatiei.
'Sunt convins ca autoritatile statului implicate in aplicarea Legii nr.260/2008 vor interpreta in acelasi fel acest articol, intrucat legea are un puternic caracter social si universal, fiind singura solutie viabila de a face fata dezastrelor naturale la nivel national in contextul in care resursele bugetare disponibile in acest scop sunt din ce in ce mai reduse', a spus presedintele PAID, Marius Bulugea.
Modificarile aduse Legii privind asigurarea ob