Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea formulată de 55 de deputaţi PSD+PC, care au reclamat neconstituţionalitatea OUG 105/2009 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, stabilind că acest act normativ este în acord cu Legea fundamentală.
Curtea Constituţională (CC) a luat în discuţie, miercuri, sesizarea PSD+PC în cazul OUG 105/2009 privind serviciile deconcentrate, adoptată în noiembrie de Camera Deputaţilor, după ce la sfârşitul anului trecut CC a declarat neconstituţionale unele prevederi.
Sesizarea a fost formulată de 55 de deputaţi PSD+PC, care au reclamat neconstituţionalitatea OUG 105/2009 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, precum şi pentru întărirea capacităţii manageriale la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale şi ale altor servicii publice, precum şi pentru reglementarea unor măsuri privind cabinetul demnitarului din administraţia publică centrală şi locală, cancelaria prefectului şi cabinetul alesului local.
Curtea Constituţională a decis, în 3 decembrie 2009, că prevederi din OUG 105/2009 cu privire la serviciile deconcentratele contravin Constituţiei, în condiţiile în care actul normativ a preluat integral conţinutul din vechea OUG 37/2009, declarată de asemenea neconstituţională, în 7 octombrie 2009.
Camera Deputaţilor a adoptat în 16 noiembrie OUG 105/2009, care avea prevederi declarate neconstituţionale. Ordonanţa a trecut cu 170 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă", votul final fiind dat în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.
Viceliderul grupului PSD+PC Aura Vasile anunţa atunci că social-democraţii vor depune o nouă contestaţie la Curtea Constituţională faţă de forma ordonanţei care a ieşit din dezbaterea de la Comi