Social-democraţii şi liberalii au depus, ieri, prima moţiune de cenzură pe legea salarizării, urmând ca astăzi sau, cel târziu, mâine să o depună pe cea de-a doua. Demersul opoziţiei reprezintă o premieră în ceea ce priveşte procedura parlamentară, aceasta motivându-şi gestul prin faptul că şi Guvernul şi-a asumat răspunderea pe două acte normative.
Astfel, legea atacată prin moţiunea depusă deja este cea a salarizării pe 2011, cealaltă fiind legea cadru a salarizării. "Evident că pe amândouă (legi ale Guvernului pe salarizare - n.r.) le vom ataca cu moţiune de cenzură. La amândouă suntem împreună cu PNL şi PC, să nu fie niciun dubiu. Astăzi (miercuri - n.r.) va fi depusă moţiunea de cenzură privind salarizarea pe 2011 şi probabil mâine sau poimâine (joi sau vineri - n. r.) depunem moţiunea de cenzură pentru legea cadru a salarizării", a declarat, ieri, preşedintele PSD, Victor Ponta.
El a explicat că obiectivul principal al acestor moţiuni de cenzură este de a "demasca minciuna grosolană" a Guvernului Boc, potrivit căruia tăierile de salarii sunt valabile până la 31 decembrie, susţinând că nu îşi face "iluzii" cu privire la şansele demersului opoziţiei. La rândul său, viceliderul grupului liberal, Eugen Nicolăescu, a precizat că moţiunea depusă se intitulează "Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima ţeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc" şi a fost semnată de 209 parlamentari ai PSD şi PNL. "Am depus deja la secretariatul general al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în speţă la preşedinţii celor două Camere, moţiunea de cenzură intitulată «Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima ţeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc», iniţiată de parlamentari ai PSD şi PNL, semnată de 209 parlamentari, deputaţi şi senatori, 74 de la PNL, 135 de la PSD", a spus Nicolăescu.
Opoziţia a contestat Legea educaţiei