Daca televizoarele cu plasma folosesc o tehnologie diferita in comparatie cu televizoarele LCD, cele 3D folosesc drept suport atat tehnologia LCD, cat si cea a plasmei. Ce plusuri sau minusuri au aceste tipuri de televizoare si cum merg vanzarile pe fiecare categorie, pe plan local, afla de la reprezentantii Sony si LG Romania.
Care sunt caracteristicile principale care diferentiaza un televizor LCD fata de un televizor cu plasma sau fata de un televizor 3D? "Primul lucru demn de mentionat este acela legat de diferentele dintre cele trei categorii: daca televizoarele cu plasma folosesc o tehnologie diferita in comparatie cu televizoarele LCD, televizoarele 3D folosesc drept suport atat tehnologia LCD, cat si cea a plasmei. Din acest motiv, diferentele sunt intre tehnologia LCD si cea care utilizeaza plasma", potrivit lui Taiju Ishikawa (foto), managerul filialei locale a producatorului japonez de electronice Sony.
Televizoarele 3D de la Sony sunt dezvoltate pe platforma LED, deoarece Sony nu produce televizoare cu plasma. Cele LCD difera fata de cele cu plasma in primul rand prin gradul de iluminare folosit; in plus, acestea sunt mai luminoase decat cele cu plasma si sunt mult mai rezistente la lumina solara si la cea artificiala. LCD-urile sunt mai rezistente la procesele de utilizare indelungata, in special daca ne gandim la utilizatorii care le folosesc in mod frecvent pentru jocuri sau conectate la un PC. Mai mult, televizoarele LCD consuma mai putin curent electric decat cele cu plasma, dupa cum arata Ishikawa.
Din punct de vedere al mediului de vizualizare, tehnologia 3D in sine nu difera fata de celelalte, este de parere Sorin Spinu, director de vanzari pe divizia de Home Entertainment la LG Electronics Romania.
"Cand vorbim de calitatea imaginii afisate pe ecran, recomandam televizoarele Full HD cu 100 HZ, indiferent daca este vorba des