Cu 100 de zile înainte de eveniment, Earth Hour 2011 (Ora Pământului) se pregăteşte să prezinte lumii întregi o comunitate globală gata să se implice în problemele de mediu în fiecare zi, nu doar de Ora Pământului, anunţă WWF. Sursa: Ştefan Angelescu
De la prima ediţie din 2007, când 2 milioane de case şi sedii de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră, Earth Hour a evoluat şi a devenit cea mai mare mişcare de mediu din istorie, implicând sute de milioane de oameni de pe toate continentele.
Datorită sutelor de poveşti ale oamenilor care, din 2007 şi până acum, s-au arătat pregătiţi să îşi reducă impactul negativ asupra planetei în viaţa de zi cu zi, nu doar de Ora Pământului, campania Earth Hour 2011 se va dedica tocmai acestor poveşti, fie că ele vor veni din partea companiilor, a autorităţilor sau a oamenilor obişnuiţi.
„Evoluţia atât de rapidă a campaniei în doar patru ani de zile a arătat că există sute de milioane de oameni care îşi doresc să facă mai mult pentru planetă”, a declarat Andy Ridley, co-fondatorul şi directorul executiv Earth Hour International.
„Fie că vorbim de copii care transformă o sală de clasă sau de un preşedinte care schimbă o ţară întreagă, oameni, organizaţii şi guverne din întreaga lume sunt invitaţi să stingă luminile de Earth Hour şi să se angajeze în acţiuni de mediu ce depăşesc limitele temporale ale Orei Pământului”, a adăugat Andy Ridley.
Cea mai mare acţiune de mediu
În luna februarie, earthhour.org va lansa o platformă specială ce va permite susţinătorilor campaniei să împărtăşească poveşti, idei sau planuri despre cum intenţionează să se implice în problemele actuale de mediu.
Earth Hour 2010 a fost cea mai mare acţiune de mediu voluntară din toate timpurile. Pe 27 martie 2010, la 20:30 ora locală, luminile s-au stins în 4500 de oraşe din 128 de ţări.
În 2010, România s-a anga