Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Emil Marinescu, acuză firma Selina că ar fi „umflat" cifrele referitoare la materialul antiderapant împrăştiat pe drumuri. Beniamin Rus, administratorul firmei Selina, spune că aşteaptă ca autorităţile judeţene să facă recepţia lucrării şi, implicit, să-l plătească.
Autorităţile judeţene spun că firma Selina, cea care se ocupă de întreţinerea drumurilor judeţene în Maramureş, a folosit material antiderapant într-o perioadă în care nu era nevoie. Mai exact în cursul lunii noiembrie. Deşi n-au putut da o cifră exactă, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că cel puţin 400 de tone de material antiderapant (amestec de nisip şi sare-n.r) nu se regăsesc în calculele făcute de ei. „Rapoartele lor nu sunt justificate, în noiembrie n-a nins. Abia de câteva zile a fost ger şi au căzut cantităţi însemnate de zăpadă", a declarat, astăzi, pentru „Adevărul de Seară", Emil Marinescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.
Mărul discordiei
Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă, afirmă că în ultimele zile de ninsoare, firma Selina a folosit 2.400 de tone de material antiderapant. „La noi au venit rapoartele de comunicare pentru şase zile de deszăpezire. Firma responsabilă a folosit în medie 400 de tone de material pe zi", susţine Dan Bucă. O tonă de material antiderapant costă 300 de lei. Asta înseamnă că autorităţile judeţene trebuie să deconteze către Selina 72.000 de lei.
La rândul său, Marius Marta, în cadrul societăţii Selina, spune că angajaţii societăţii au folosit materialul încă din luna noiembrie.„Noi am făcut grămezi de material antiderapant pe marginea unor drumuri judeţene. Materialul a fost împrăştiat pe şosele inclusiv luna trecută", a explicat Marius Marta.
„Tocmai aceste grămezi sunt problem