In zi de sarbatoare trebuie sa-ti primesti familia si prietenii in mod festiv. Pe langa obiectele cu care ai decorat masa, creand o atmosfera de poveste, trebuie sa asezi si preparatele traditionale. Masa de Craciun trebuie sa fie plina cu bunatati. Din meniu nu trebuie sa-ti lipseasca toba, carnatii, caltabosul, lebarul, ciorba, sarmalele cu mamaliga si delicioasa friptura de porc. Iar la desert nu omite sa pui pe masa vestita prajitura traditionala romaneasca, respectiv cozonacul aromat, cu nuca si rahat. Totusi, masa bogata din aceasta zi de sarbatoare este si destul de costisitoare. Marile centre comerciale au pus la vanzare carnea si preparatele din carne de porc, cozonaci, muraturi si tot ce-i trebuie crestinului la o masa festiva, insa la preturi destul de piperate. De exemplu, un kilogram de carne tocata pentru sarmale te costa 11,49 lei, o pulpa de porc te obliga sa scoti din buzunar 18,80 lei, iar un cozonac cu rahat 3,25 lei.
Alte cheltuieli pentru alimentele traditionale
Amestec pentru piftie (cap, rasol, picioare de porc la punga) - 5,99 lei
Cotlet de porc cu os - 14,49 lei
Toba - 1,39 lei/100 gr.
Caltabos - 4,19 lei/bucata
Lebar - 3,69 lei/bucata
Carnati de casa - 12,99 lei
Mate de porc - 12,99 lei
Cozonac cu nuca - 3,99 lei
Vin - de la 7,99 lei pana la 10,89 lei
Portocale - 2,79 lei/kg. In zi de sarbatoare trebuie sa-ti primesti familia si prietenii in mod festiv. Pe langa obiectele cu care ai decorat masa, creand o atmosfera de poveste, trebuie sa asezi si preparatele traditionale. Masa de Craciun trebuie sa fie plina cu bunatati. Din meniu nu trebuie sa-ti lipseasca toba, carnatii, caltabosul, lebarul, ciorba, sarmalele cu mamaliga si delicioasa friptura de porc. Iar la desert nu omite sa pui pe masa vestita prajitura traditionala romaneasca, respectiv cozonacul aroma