Conducerea uzinei, care a încasat aproximativ 30 de milioane de euro pe terenul pentru viitorul mall, vrea să continue activitatea pe doar 20 de hectare. Restul sunt de vânzare.
Renumele de oraş în care sunt fabricate locomotive, dobândit de Craiova în era comunistă, pare să se stingă definitiv. După ce zilele trecute K&S Developments şi Auchan România au cumpărat 12 din cele 62 de hectare deţinute de Electroputere, autorităţile locale au anunţat ieri că şi alte firme sunt tentate să achiziţioneze teren în curtea uzinei.
VEZI GALERIE FOTO CU HALA ÎN CARE SE VA AMENAJA MALL-UL ŞI CUM VA ARĂTA
Viceprimarul Mărinică Dincă a dezvăluit, cu ocazia prezentării proiectului Electroputere Park Mall, că de cumpărarea de spaţii în incinta societăţii s-au arătat interesaţi reprezentanţii Ford România, dar şi conducerea Cummins Generator Technologies, companie care deja îşi desfăşoară activitatea în curtea fabricii.
Mall, generatoare şi piese auto
„Sperăm ca acesta să fie doar începutul, pentru că Electroputere beneficează de terenuri şi hale care nu mai sunt utile în procesul de producţie, în urma restructurării activităţii. Am ajuns, împreună cu reprezentanţii fabricii, la concluzia că terenurile şi clădirile trebuie să fie utilizate în scop industrial sau comercial. Principalul avantaj este crearea locurilor de muncă“, a apreciat Mărinică Dincă, la conferinţa de presă de ieri. Pe cele 12 hectare deja vândute de Electroputere, contra sumei de aproape 90 de milioane de euro, va fi amenajat, până în noiembrie 2011, primul mall din Craiova.
Ford şi-ar dori unele dintre halele uzinei pentru a le pune la dispoziţia a doi furnizori, în timp ce Cummins, unul dintre cei mai mari producători de generatoare din lume, intenţionează să-şi extindă spaţiile de producţie. Declaraţiile viceprimarului au fost susţinute de directorul El