Wargha Enayati: Fuziunea va însemna o dezvoltare fără precedent în România a activităţii spitaliceşti private
Consiliul Concurenţei a acordat la sfârşitul săptămânii trecute avizul pentru fuziunea celor doi operatori de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) şi Euroclinic, a anunţat CMU.
"Între CMU şi Euroclinic există o relaţie de compatibilitate foarte puternică, la nivel profesional şi uman. Euroclinic este primul spital privat din România şi de multe ori a făcut avangarda în gestionarea unor cazuri complexe. Există la Euroclinic o echipă de profesionişti remarcabili şi medici de renume pe care ne bazăm pentru a dezvolta următoarele spitale pe care le avem în planul strategic. Această fuziune va însemna noi nişe medicale, o dezvoltare fără precedent în România a activităţii spitaliceşti private" a declarat Wargha Enayati, director general Centrul Medical Unirea.
CMU a anunţat la jumătatea lunii septembrie că va prelua spitalul şi clinicile Euroclinic de la grupul Eureko.
Reţeaua Euroclinic era formată la momentul preluării dintr-un spital privat, trei policlinici şi un laborator, iar în 2009 a raportat o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei.
Centrul Medical Unirea cuprinde în prezent o reţea de peste 23 policlinici şi trei spitale, la care se adaugă parteneriatele la nivel naţional cu 130 de clinici. CMU mai deţine 50% din acţiunile băncii de celule stem Stem-Health Unirea din Bucureşti, restul titlurilor fiind ale grupului elen Hygeia.
Compania a avut în primele şase luni venituri de 10,16 milioane de euro, cu 36% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Operatorul vrea să îşi dubleze cifra de afaceri în următorii doi-trei ani, la 60 milioane de euro.
Fondul de investiţii Advent Internaţional a preluat în luna martie 80% din acţiunile CMU, valoarea tranzacţiei depăşind 40