Pentru un aport optim de proteine, pănă la Crăciun puteţi consuma leguminoase precum fasolea, soia, mazărea şi lintea. Acestea sunt bune alternative pentru menţinerea echilibrului nutriţional, înlocuind foarte bine preparatele din carne datorită conţinutului de aminoacizi.
"De exemplu, în timpul zilei, puteţi alege cereale integrale cu miere sau sendvişuri cu margarină tartinabilă de nouă generaţie, care are un conţinut bogat în Omega 3 şi Omega 6. O altă variantă ar mai fi şi fructele oleaginoase sau seminţele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre şi grăsimi bune. Merele, nucile, migdalele, fisticul, seminţele de dovleac sau floarea soarelui sunt doar câteva exemple de gustări potrivite perioadei postului. De asemenea, citricele sunt surse importante de vitamine de care organismul are nevoie mai mult ca oricând în această perioadă", spune dr. Corina Zugravu, medic primar nutriţie şi igienă alimentară.
Pentru un aport optim de proteine, pănă la Crăciun puteţi consuma leguminoase precum fasolea, soia, mazărea şi lintea. Acestea sunt bune alternative pentru menţinerea echilibrului nutriţional, înlocuind foarte bine preparatele din carne datorită conţinutului de aminoacizi.
"De exemplu, în timpul zilei, puteţi alege cereale integrale cu miere sau sendvişuri cu margarină tartinabilă de nouă generaţie, care are un conţinut bogat în Omega 3 şi Omega 6. O altă variantă ar mai fi şi fructele oleaginoase sau seminţele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre şi grăsimi bune. Merele, nucile, migdalele, fisticul, seminţele de dovleac sau floarea soarelui sunt doar câteva exemple de gustări potrivite perioadei postului. De asemenea, citricele sunt surse importante de vitamine de care organismul are nevoie mai mult ca oricând în această perioadă", spune dr. Corina Zugravu, medic prima