Sentinţele sunt amânate la infinit de persoanele care nu se prezintă în instanţă. Un american este citat de un an şi două luni în America, în timp ce un nigerian a fost citat degeaba de 16 ori la domiciliu, Păcală este căutat de un an şi jumătate, iar un nigerian are 16 citaţii la care nu răspunde.
Zeci de procese sunt amânate la nesfârşit pentru că victimele sau inculpaţii nu se prezintă în faţa judecătorilor. Ioan Păcală, de 34 de ani, este citat de un an şi jumătate de Judecătoria Timişoara, fiind acuzat că a încercat să vândă ilegal o armă din al doilea război mondial. El a încercat să vândă arma într-o benzinărie din Moşniţa Nouă pentru 300 de euro, dar procesul său bate pasul pe loc pentru că el chiuleşte de la audieri şi nu s-a prezentat niciodată în faţa judecătorilor care-i trimit citaţii de un an şi jumătate.
Texanul citat degeaba în America
În proces de la Judecătoria Timişoara, un american este citat de un an şi două luni la domiciliul său din Texas. Eugene Siebenahler, de 59 de ani, din Hitchock, Texas, nu răspunde la citaţii, iar Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a transmis instanţei că nu poate să trimită avocaţi să-l reprezinte. Judecătorii aşteaptă în zadar ca Siebenahler să se prezinte şi să le povestească, din postura de parte vătămată, cum a fost înşelat de un tânăr student al Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din Timişoara.
Ion Chisăliţă, de 28 de ani, a reuşit să păcălească mai mulţi americani să-i trimită mii de dolari pretinzând că este o tânără în căutarea sufletului-pereche. Ţeparul le-a trimis bărbaţilor din SUA poze luate de pe site-uri ruseşti şi le-a declarat dragostea eternă. Studentul este suspectat că a agăţat zeci de americani, printre care se numără şi Eugene Siebenahler, de 59 de ani, din Hitchock, Texas. Americanul s-a îndrăgostit de identitatea „Andreea" şi i-a trimi