Gălăţenii pot gusta şi cumpăra din produsele tradiţionale româneşti aduse din cele mai îndepărtate zone ale ţării. Nu vor lipsi diverse soiuri de brânză, carne sau dulceţuri şi sucuri naturale
Producători şi artizani din Bran, Rupea, Braşov, Mărginimea Sibiului, Argeş, Galaţi, Arad, Sălaj, Harghita, Dâmboviţa sau Călăraşi revin în acest week-end la Galaţi pentru ultima ediţie din acest an a Târgului Naţional "Piaţa Ţărănească 100% natural, tradiţional".
Ca şi la ediţiile precedente invitaţii îşi vor monta corturile în parcarea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi.
"Ca şi la precedentele ediţii, gălăţenii vor putea degusta şi cumpăra tradiţionalele caşcavele de la Bran, brânză în coajă de brad, telemea proaspătă, urdă dulce şi sărată, smântână proaspătă de casă, brânză cu busuioc şi patrunjel, dar şi telemea cu mărar din judeţul Braşov. Tot la aceşti producători gălăţenii pot cumpăra pastramă de oaie, de berbecuţ sau de vită, dar şi cârnaţi cruzi sau afumaţi", a mai precizat unul dintre organizatorii târgului, Corina Berariu.
De la Rupea, vor veni producători de pâine de casă, cârnaţi afumaţi de porc, vită şi oaie, pastramă şi muşchiuleţ afumat, piept ardelenesc, caltaboşi şi alte preparate specifice sărbătorilor de iarnă.
Carcasă de porc afumată şi carnaţi de porc, toba de casă şi lebăr pot fi găsite şi la standul producătorilor din judeţul Argeş. Toate acestea pot fi asortate cu murături fără conservanţi de la Nea Puiu din Călăraşi, vin fiert sau palincă de Salaj.
Cei care se pregătesc să-i întâmpine pe colindători se pot aproviziona cu turtă dulce tradiţională de la Piteşti, covrigi, sau ciocolată de casă. Nu-s de lepădat nici halviţa tradiţională de la Arad sau prăjiturile după reţete de la bunici din Maramureş.
A răspuns invitaţiei de a participa la acest târg şi producătorul magiunului de la Topoloveni. Pro