RBS Romania a decis ca este cazul sa isi mute echipa intr-o alta cladire in urma cu trei ani deoarece cladirea WTC devenea neincapatoare. Au existat 15 nume de cladiri pe prima lista de variante pentru mutare, iar lista scurta cuprindea 4 variante. Robert Hadley, vicepresedintele bancii si persoana care a coordonat mutarea, a povestit pentru Wall-Street.ro care au fost motivele pentru care RBS a ales sa se mute in cladirea Lakeview.
Accesul facil spre cladire, lumina naturala de care beneficiaza angajatii, certificarea BREEAM (n.r: instrument de evaluare a cladirilor verzi) si tehnologia de ultima generatie cu care este echipata cladirea au fost unele dintre principalele motive pentru care RBS Romania a ales sa isi mute sediul central in proiectul Lakeview, dupa ce timp de 15 ani sediul bancii a fost in cladirea World Trade Center (WTC).
"Am trecut printr-un proces de selectie si, in final, am avut de ales dintre 4 cladiri: Metropolis Business Center, amplasat pe bulevardul Stefan cel Mare, o cladire din Pipera, unul dintre turnurile City Gate si cladirea Lakeview. Chiria ceruta de proprietarii de la Metropolis am considerat-o prea ridicata, cladirea din Pipera era departe, iar design-ul City Gate nu ne incanta", povesteste Robert Hadley (foto), vicepresedintele RBS Romania.
Initial, lista sediilor posibile pentru RBS cuprindea 15 cladiri de birouri din Capitala.
RBS este cel mai mare chirias din cladirea Lakeview, amplasata pe bulevardul Barbu Vacarescu. Echipa bancii, formata din aproximativ 700 de angajati, ocupa patru etaje in aceasta cladire.
Cladirea Lakeview s-a clasat pe primul in topul celor mai bune proiecte de birouri din Bucuresti, conform opiniilor a patru companii de consultanta imobiliara chestionate de Wall-Street.ro.
Banca a dorit sa ofere acestei cladiri o nota romaneasca, astfel ca promoveaza, prin desene, v