Julian Assange se declară "îngrijorat" de o eventuală extrădare în Statele Unite. Declaraţia a fost făcută după ce justiţia britanică a decis să îl elibereze condiţionat.
În contextul eliberării fondatorului WikiLeaks, vice-preşedintele american, Joe Biden a apreciat că publicarea de către acest site a mii de telegrame diplomatice nu a provocat "prejudicii importante" relaţiilor Washingtonului cu partenerii săi din lume.
Imediat după eliberarea condiţionată decisă de instanţa britanică, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange s-a declarat "îngrijorat" de o eventuală extrădare către Statele Unite, deosebit de critice faţă de dezvăluirile site-ului său.
"Am auzit un zvon, anunţat de avocatul meu în Statele Unite, un zvon care nu a fost confirmat, dar potrivit căruia am fost inculpat în Statele Unite", a adăugat el.
WikiLeaks, site-ul lui Assange este specializat în publicarea de documente secrete. El a dezvăluit sute de telegrame diplomatice americane, iritând profund Statele Unite, care nu şi-au ascuns intenţia de a-l judeca pe Assange.
Telegramele publicate de WikiLeaks nu au adus însă prejudicii importante Statelor Unite. Cel puţin asta a declarat vice-preşedintele american, Joe Biden.
"Eu nu cred că au fost produse pagube importante, nu", a declarat Biden pentru postul de televiziune MSNBC, recunoscând totuşi că "anumite telegrame sunt jenante".
Fostul preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat a mai declarat că "există multe lucruri ca acestea, dar nimic din cele cu care sunt eu la curent nu atinge nucleul relaţiilor, ceea ce permite unei ţări să spună «nu avem încredere în ei, nu ne tratează corect»".
Preşedintele Barack Obama a calificat şi el sâmbătă drept "acte deplorabile" dezvăluirile WikiLeaks, în primul său comentariu public asupra acestui subiect de la data la care site-ul a început publicare