Pentru cei care nu şi-au făcut încă planuri de Revelion sau care vor să fie la cumpăna dintre ani alături prieteni, în jurul unei mese festive, restaurantele din Slobozia vin cu oferte pentru toate buzunarele. Pentru că este criză, cele mai multe dintre localuri au ales să organizeze petreceri tradiţionale, care nu costă foarte mult. În schimb, restaurantele selecte nu se dezic şi le oferă oamenilor cu stare petreceri de lux, la preţuri destul de mari.
Revelion tradiţional
Unele restaurante din Slobozia s-au gândit să le ofere clienţilor care le vor trece pragul în noaptea dintre ani un Revelion neaoş românesc. Totul a fost pregătit până în cele mai mici detalii. Sălile au fost decorate în stil rustic, iar pe mesele petrecăreţilor vor fi puse produse tradiţionale. Oamenii vor putea degusta, în voie, din sărmăluţele cu mămăligă, preparatele din carne de porc, făcute în casă, după reţete specifice bucătăriei româneşti, iar, apoi, îşi vor stinge setea cu vin adus de la cele mai renumite podgorii din România.
„Ne-am gândit că ar fi bine să le oferim clienţilor noştri un Revelion tradiţional. Este bine ca, măcar la cumpăna dintre ani, să ne simţim români“, a declarat Nicola Diciu, reprezentantul restaurantului Nicola, din Slobozia.
Revelionul în stil tradiţional are preţuri acceptabile. 150 de lei de persoană trebuie să scoată din buzunare cei care au decis să petreacă Anul Nou cu adevărat româneşte. În ceea ce priveşte programul artistic, evident, muzica populară va fi cap de afiș.
Petreceri selecte
Există, însă, și restaurante care s-au gândit să le ofere clienţilor un Revelion de lux. În aceste localuri, locul produselor tradiţionale va fi luat de delicatesele speficice bucătăriilor franţuzeşti şi italieneşti. Masa festivă va fi încărcată cu icre de Manciuria, ciuperci umplute cu ierburi aromate, brânzeturi fine şi cel