Buzăul va scoate capul în lume nu numai cu Vulcanii Noroioşi sau Chihlimbarul de Colţi ci şi cu un soi de ciuperci rare, trufe, considerate “aurul negru” al bucătăriei de lux. Asociaţia Monteoru Renaissance lansează până la sfârşitul acestui an un nou produs turistic, vânătoarea de trufe, activitate destinată atât specialiştilor cât şi căutătorilor amatori.
De la anul, pădurile buzoiene vor fi luate cu asalt de turişti care vor căuta, cu ajutorul unor câini dresaţi, un produs pe cât de rar pe atât de preţios: trufa.
Pentru a face cunoscută această “comoară”, Asociaţia Monteoru Renaissance va lansa produsul turistic: vânătoarea de trufe. “Fiind poziţionat pe aceeaşi latitudine cu Piemont din Italia, având condiţii climatice favorabile şi păduri întinse, judeţul Buzău este locul ideal pentru vânătoarea de trufe. Perioada pentru culesul trufelor este cuprinsă între lunile iunie şi februarie iar regiunile din care acest produs se poate culege sunt pădurile cuprinse între Berca şi Gura Teghii”, declară Juranda Kirschner, preşedintele Asociaţiei Monteoru Renaissance.
Trufiturismul în regiunea buzoiană vizează turisti străini, expatriaţi în România şi turişti români interesaţi de gastronomie. Pachetul turistic lansat de Monteoru Renaissance cuprinde o excursie de o zi sau o aventură de week-end. Vânătoarea de trufe începe cu o iniţiere în lumea trufelor, urmată de întâlnirea cu patrupezii care îi vor îndruma pe turişti în căutarea trufelor. Bucătari de la pensiuni din Berca şi Gura Teghii vor prezenta câteva meniuri pe bază de trufă, modul în care se conservă acest produs, după care turiştii vor putea trece la degustare.
Monteoru Renaissance lansează noul produs turistic în colaborare cu Asociaţia Căutătorilor de Trufe din România, care numără în jur de 300 de membri. „Orice turist pasionat de natură, gastronomie şi câini este un prieten al nost