În 2011, bucureştenii cu mai multe case vor plăti impozite majorate cu până la 300 la sută, iar pentru maşinile puternice acestea se vor dubla. Impozite înjumătăţite vor plăti posesorii de automobile electrice sau hibride.
Decizia a fost luată vineri, de consilierii generali ai Capitalei, pentru încurajarea circulaţiei cu vehicule cât mai puţin poluante. În Capitală circulă 460 de autoturisme hibrid sau electrice dintr-un total estimat la 1,8 milioane de maşini. Taxele şi impozitele rămân neschimbate pentru bucureştenii care au doar o singură casă şi deţin un automobil cu o capacitate a motorului de până în 2.000 de centimetri cubi. Nu se vor majora nici taxele pentru parcările de reşedinţă şi nici impozitul pentru terenuri.
Impozitul pentru patru case s-a majorat cu 300 la sută
Bucureştenii care deţin în proprietate două case vor plăti un impozit majorat cu 65 la sută faţă de cel datorat pentru o singură proprietate. În 2010, această categorie de bucureşteni a plătit pentru a doua locuinţă un impozit majorat cu 15 la sută. Pentru a treia proprietate, impozitul se va mări cu 150 la sută faţă de cel plătit pentru o singură proprietate, ceea ce înseamnă o majorare de 50 la sută faţă de cel plătit în 2010.
Cei care deţin în proprietate patru sau mai multe locuinţe vor plăti un impozit majorat cu 300 la sută faţă de cel plătit pentru o singură casă. În 2010 supraimpozitarea a fost cuprinsă între 75 şi 100 la sută. Impozitul poate fi redus cu 20 la sută pentru clădirile care au o vechime de peste 50 de ani şi cu 10 la sută în cazul celor care au fost construite în urmă cu 30 de ani. Clădirile clasate ca monument istoric, de arhitectură, cele restituite foştilor proprietari în baza Legii 10, cele funerare din cimitire şi crematorii sunt scutite de plata impozitelor. Au rămas nemodificaţi şi coeficienţii de corecţie corespunzători zonării. Pentru zo