* a spus profesoara Adriana Tudor, la lansarea volumului de poezii semnat Elena Albu-Istrati
Marţi seara, la Biblioteca Judeţeană s-a lansat volumul de poezii "Femeia-mac", semnat de tânăra creatoare Elena Albu-Istrati. Moderatorul întâlnirii, Claudiu Brăileanu, a vorbit despre legendele legate de floarea de mac, în general simbol al morţii în multe culturi, şi a povestit legenda femeii-mac, o tânără blestemată de o vrăjitoare să se transforme ziua în mac şi să-şi poată relua viaţa normală doar dacă soţul ei avea să o descopere dintr-un câmp întreg de maci.
Profesoara Adriana Tudor a apreciat cartea drept o odă închinată iubirii şi femeii în general. "Prin femeia-mac autoarea ne dăruieşte din prea plinul iubirii sale. În poeziile sale a reuşit să surprindă femeia în diverse ipostaze: femeia-copil, femeia matură, femeia sirenă, femeia nimfă, femeia gheişă. Poeziile ne arată femeia în toată splendoarea ei ancestrală", a explicat profesoara Adriana Tudor.
Elena Albu-Istrati a debutat în 1995 în revista "Flacăra", când criticul Alex Ştefănescu a apreciat favorabil creaţia ei. În 1998 câţiva prieteni de la Iaşi s-au oferit să-i publice un volum de poezii, dar manuscrisul s-a pierdut şi proiectul a eşuat. După alţi doi ani, a fost solicitată să i se publice poeziile la editura Licorna, însă apariţia fiului său i-a dat din nou planurile peste cap şi a amânat iarăşi publicarea poeziilor în volum. "În acest timp am publicat pe site-uri specializate de poezie şi mă bucur pentru că am primit semnale pozitive din întreaga lume de la oameni care au aceleaşi preocupări şi am căpătat încredere", a spus şi autoarea volumului.
Cartea a fost tipărită la editura "Sf. Nicolae". * a spus profesoara Adriana Tudor, la lansarea volumului de poezii semnat Elena Albu-Istrati
Marţi seara, la Biblioteca Judeţeană s-a lansat volumul de poezii "Femeia-ma