Anul acesta fost unul de foc pentru navaliştii de la Baza Reparaţii Nave a Inspectoratului General a Poliţiei de Frontieră, care-şi desfăşoară activitatea în Portul din oraşul Brăila.
Valoarea producţiei de marfă realizată a fost de 8.710.725 lei, cei aproape 200 de specialişti de aici mândrindu-se că au cheltuit cu folos toţi banii.
Baza de la Brăila este singura unitate de acest fel a Poliţiei de Frontieră din România.
Incident pe Dunăre în dreptul Brăilei: un bac cu 15 persoane la bord s-a izbit de un cargo rusesc
În grija specialiştilor de aici se află toate cele peste 450 de unităţi, între acestea fiind incluse şi navele de patrulare maritimă.
"Cele patru nave pe care le-am modernizat, este vorba despre patru nave maritime de patrulare, sunt acum complet echipate, gata de misiuni la nivelul de siguranţă cerut de Schengen. Toate instalaţiile electronice, sistemele radar şi de guvernare au fost înlocuite cu unele de ultimă generaţie", ne-a declarat cms.şef ing.Dumitru Fuior, şeful Bazei Reparaţii Nave.
Navele au trecut printr-un amplu proces de reparaţie capitală.
"După ce le-am predat, ele au putut fi imediat folosite la maximă capacitate în noile misiuni", ne-a declarat comisarul şef ing. Dumitru Fuior, şeful Bazei Reparaţii Nave.
Prima probă de foc
Imediat după ce a ieşit din amplul proces de modernizare, una dintre navele de patrulare maritime a plecat în marş către Grecia unde a participat la asigurarea misiunilor de securizare a frontierelor Uniunii Europene.
Deoarece era vorba despre o navă practic înnoită, la bordul acesteia au fos ambarcaţi şi trei specialişti din cadrul Bazei de Reparaţii Nave, care au verificat şi calibrat dispozitivele şi aparatura nou montată.
"În cele şase luni de marş, nava noastră a realizat peste 50 % din intercept