Pasagerii care au decedat în accidentul de vineri din Capitală, nu purtau centurile de siguranţă, deşi şoferii acestor maşini sunt instruiţi să le ceară tuturor acest lucru.
"Şoferii noştri sunt instruiţi să ceară tuturor celor pe care-i transportă la şi de la spital să-şi pună centurile de siguranţă, însă unii dintre pacienţi refuză, fie pentru că pur şi simplu nu vor, fie pentru că, suferinzi fiind, nu suportă să le poarte. Pentru drumurile în oraş, şoferii nu-i pot obliga, aşa cum fac la drumurile din afara oraşului, unde am avut cazuri când şoferii noştri nu au pornit de pe loc până când cei transportaţi nu şi-au legat centurile", a declarat, vineri, pentru Mediafax, Bogdan Oprea, şeful BGS.
Oprea a mai spus că şoferul maşinii aparţinând BGS este în stare stabilă, el suferind leziuni mult mai uşoare decât cei decedaţi "tocmai pentru că purta centură".
"Pe angajaţii mei îi pot obliga să poarte centuri, pe clienţi nu, din păcate, pentru că legea nu obligă pasagerii la purtarea centurii de siguranţă în oraş", a declarat Oprea.
Acesta a precizat că maşina care-i transporta pe pacienţi circula regulamentar, "cu viteză de maximum 30 de kilometri la oră", şi, în plus, era echipată corespunzător pentru iarnă.
Întrebat de ce maşina nu era echipată cu sirenă şi girofar, Oprea a explicat că maşina nu era una de intervenţie ci una de transport, astfel că, prin lege, nu avea dreptul să aibă astfel de echipamente.
Patru persoane au murit, iar alte trei sunt rănite şi încarcerate, în urma unui accident rutier produs, vineri, în Bucureşti, în care a fost implicată o ambulanţă a BGS, informează Mediafax. Accidentul de circulaţie s-a produs în Sectorul 3, la intersecţia bulevardelor 1 Decembrie şi Basarabia.
În ambulanţă erau patru pacienţi care erau transportaţi de la Spitalul Pantelimon, unde tocmai făcuseră dializă, potrivit Biroului de p