Compania Prodlacta Brasov a facut, in urma cu cateva zile, un apel catre toti factorii de decizie, in vederea gasirii unei solutii pentru rezolvarea situatiei create prin neplata de catre Consiliul Judetean Brasov a laptelui livrat in perioada ianuarie-iunie 2010 prin programul "Cornul si laptele". Aceasta este una dintre multele situatii in care statul acumuleaza datorii catre firme. Pe de-o parte, Prodlacta acuza ca banii alocati pentru derularea Programului "Laptele si Cornul" in judetul Brasov, anul scolar 2009-2010 au fost folositi in alte scopuri. Pe de alta parte, reprezentantii Consiliului Judetean sustin ca au primit prin Legea Bugetului prea putini bani si astfel nu au mai ajuns si pentru programul "Cornul si laptele". Vedeti in text cum s-a ajuns in aceasta situatie si care sunt argumentele prezentate de ambele parti.
Situatia pe scurt:
Prodlacta a afirmat ca si-a onorat toate obligatiile contractuale si a livrat in anul scolar 2009 - 2010 (din octombrie 2009 pana in iunie 2010) catre unitatile de invatamant din judetul Brasov, conform contractului de furnizare, cantitatea de 6,2 milioane de cutii de lapte UHT de 200ml, in valoare de 4,8 milioane lei. "Consiliul Judetean Brasov nu si-a respectat obligatiile contractuale, achitand doar contravaloarea laptelui scolar aferent perioadei octombrie - decembrie 2009, respectiv suma de 1.569.594 lei, refuzand sa achite contravaloarea laptelui scolar livrat din ianuarie si pana in iunie 2010, respectiv suma de 3.322.452,47 lei", precizeaza Prodlacta in apelul facut catre autoritati.
Potrivit acestuia, motivul invocat de CJ Brasov precum ca nu a primit bani de la buget nu este valabil deoarece Ministerul Finantelor a precizat ca "sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetului Brasov, aprobate prin Legea bugetului de