Grupul Şcolar Mihai Eminescu este primul şi singurul liceu din oraş care are un radio cu circuit închis
Elevii Liceului de Chimie, aşa cum îl ştie toată lumea, se delectează în recreaţie cu muzica sau cu emisiunile realizate la radioul cu circuit intern. Cei mai pricepuţi dintre ei au fost numiţi DJ sau crainici radio.
Investiţie de 3.000 de lei
În toamna lui 2008, la Grupul Şcolar Mihai Eminescu, prindea contur un proiect ambiţios: acela de a construi de la zero un radio. O mână de elevi, în frunte cu directorul adjunct, Carmen Prelucă, au transformat visul în realitate. Au pus pe hârtie toate ideile, au consultat un specialist şi, apoi, au căutat sponsorizări. „A fost tare greu la început. Era o idee nouă, căreia mulţi nu i-au dat şanse“, îşi aminteşte profesoara Carmen Prelucă.
De doi ani, radioul îi alimentează pe elevi cu informaţii proaspete din liceu, dar şi din afara acestuia. În pauza mare, la radioul şcolii se difuzează în direct emisiuni realizate de profesori sau chiar de elevi. „Difuzăm zilnic emisiuni despre o alimentaţie sănătoase, despre protecţia mediului, dar şi despre muzica specifică altor popoare“, spune Carmen Prelucă.
Pentru a pune la punct radioul, a fost nevoie de o investiţie de peste 3.000 de lei. Au fost cumpărate zece difuzoare, un calculator şi o staţie. De asamblarea lor, dar şi de prima emisie, s-au ocupat inginerul electronist Mihai Gafencu şi maistrul Nicu Mihail. „Am fost foarte entuziast când am auzit că vom avea un radio şi, fără a mai sta pe gânduri, m-am oferit să ajut la partea tehnică“, povesteşte profesorul Mihai Gafencu.
Breaking news
Pentru că avea nevoie de un spaţiu de emisie, conducerea Grupului Şcolar Mihai Eminescu a transformat o anexă a laboratorului de electrotehnică în studio de radio. Acolo, echipa de DJ şi prezentatori, format din şase elevi, îşi face grila de prog