Computere, laptopuri, telefoane au fost cumpărate chiar şi în anii de criză cu milioane de euro
Probabil multă lume se gândeşte sau s-a gândit pe ce fel de gadgeturi au aruncat marii bogătaşi ai lumii banii cu care nu aveau ce face. Dacă plănuiţi să vă îmbogăţiţi şi dumneavoastră şi doriţi să ştiţi pe ce să aruncaţi bani de care nu veţi avea nevoie, am întocmit o listă de cumpărături pentru astfel de situaţii. O serie de produse ale erei tehnologice "de fiţe", care au scos din "marile buzunare" ale lumii saci cu bani. Supercomputere, telefoane, televizoare, gadgeturi foarte scumpe, performante dar şi pline de diamante de zeci de carate, poleite în aur.
Cel mai scump supercomputer a costat 400 de milioane de dolari
Japonezii au vrut la mijlocul deceniului trecut un supercomputer care să simuleze toate condiţiile climatice şi toate schimbările geofizice ale Pământului. Un supercomputer care să simuleze efectele încălzirii globale şi multe altele. Alţi japonezi, cei de la compania NEC, s-au oferit să-l facă, aşa că în 1997 a luat naştere NEC SX-9/E system. Simulatorul Pământului sau Earth Simulator, cum a mai fost numit, i-a costat pe cei de la JAERI şi JAMSTEC nici mai mult, nici mai puţin de 400.000.000 de dolari. În martie 2009 acesta a fost schimbat cu Earth Simulator 2, care este tot un NEC SX-9/E system, care a primit în 2002 şi 2004 titulatura de cel mai puternic supercomputer din lume.
iPhone-ul cu cele mai multe fiţe şi Blackberry-ul cu cele mai multe diamante
Anul trecut, o companie din Marea Britanie a dezvăluit ceea ce se presupune a fi cel mai scump iPhone din lume. Placat cu aur şi încrustat cu aproape 200 de diamante. Zece luni a durat până când designerul Stuart Hughes a pus ultimul diamant pe iPhone 3GS Supreme. Telefonul a fost cumpărat de un magnat minier din Australia, care a avut cu sigur