Lucrările la proiectul de buget pe 2011 au fost reluate sâmbătă, după ce opoziţia a revenit la şedinţa comisiilor de buget, invocând o înţelegere cu puterea. Reprezentanţii PSD şi PNL părăsiseră discuţiile, după ce propunerile lor nu fuseseră luate în calcul la alcătuirea bugetului pentru anul următor.
Premierul Emil Boc s-a întâlnit, sâmbătă, cu membrii PDL, UDMR şi UNPR din comisiile de buget-finanţe pentru a încerca deblocarea activităţii acestora, în condiţiile în care absenţa parlamentarilor opoziţiei a dus la suspendarea lucrărilor.
Preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan (PSD), a precizat că revenirea opoziţiei se datorează faptului că au obţinut un acord din partea puterii pentru acceptarea a patru amendamente esenţiale.
Bugetele mai multor instituţii importante au fost abrobate vineri şi sâmbătă.
Bugetul Ministerului Sănătăţii, care a primit 21 voturi "pentru" şi 14 "împotrivă", va fi de 4,417 miliarde lei, mai mare cu 11% faţă de proiecţia de buget pentru 2010, dar mai mic cu 2,7 miliarde lei faţă de execuţia bugetară pentru anul în curs.
Bugetul ministerului Mediului şi Pădurilor, în forma avansată de Guvern, este de 2.312.427 mii lei, majorat cu aproape 29% faţă de bugetul din 2010, creştere argumentată prin asigurarea cofinanţării unor programe europene cu sume nerambursabile.
Bugetul ministerului Economiei pe 2011 este în valoare de 1.498.882 mii lei, din care 85.721 mii lei pentru cheltuieli cu personalul şi 27.937 mii lei pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii.
Bugetul Ministerului Apărării Naţionale a fost adoptat cu 27 de voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi cinci "abţineri". Potrivit documentului, bugetul pentru anul viitor va fi de 4,8 miliarde lei, mai mic cu 29,24% faţă de anul 2010. Fondurile pentru plata pensiilor militare nu mai sunt prevăzute în bugetul MApN, ci în Bu